Super Metroid was bijna te spelen in Metroid Prime

News
woensdag, 26 januari 2022 om 18:30
super metroid kraidf1614500515
Super Metroid was bijna te spelen in Metroid Prime, maar Nintendo heeft er uiteindelijk voor besloten om dit niet te doen. Dat komt omdat er een onofficiële emulator werd gebruikt.
In een aflevering van Kiwi Talkz podcast sprak ontwikkelaar David “Zoid” Kirsch over de ontwikkeling van Metroid Prime. Zo vertelt hij dat de game bijna te spelen was op de Nintendo GameCube, maar dat Nintendo ingreep. Verder vertelt hij dat hij Super Metroid speelde voordat hij begon aan Metroid Prime.
metroid prime the complete trilogyf1586412751
Omdat Kirsch de gamer zo geweldig vindt, gebruikte hij een onofficiële SNES-emulator waardoor het mogelijk was op Super Metroid in Metroid Prime te spelen. Nintendo weigerde dit idee, omdat de emulator niet was goedgekeurd. Kotisch zegt wel dat hierdoor Metroid wel voor de NES beschikbaar werd gemaakt.
Verder werd er in de podcast meer gesproken over de ontwikkeling van de Metroid Prime serie. In een eerdere video werd al duidelijk dat Retro Studios moest crunchen om Metroid Prime af te krijgen.

Wanneer komt Metroid Prime 4?

Fans van Metroid wachten nog steeds op Metroid Prime 4. Het vervolg werd al in 2017 aangekondigd, wanneer de game zal verschijnen is ook nog niet bekendgemaakt. Op dit moment kunnen de fans wel aan de slag met Metroid Dread op de Nintendo Switch.