De Steam Deck krijgt geen exclusieve games

News
dinsdag, 30 november 2021 om 16:30
steam deck valve close upf1628604674
De Steam Deck zal geen exclusieve games krijgen. Dit is te lezen op de FAQ pagina van Steam. De Steam Deck is echt bedoeld om samen te werken met de PC via Steam en het is niet de bedoeling dat het een aparte console wordt.
Het antwoord waarin Valve duidelijk maakt dat het geen interesse heeft in exclusieve Steam Deck games is vooral gericht aan ontwikkelaars. Het bedrijf noemt de Steam Deck een PC, dus moet het apparaat dezelfde games aan kunnen als een normale PC.

Steam Deck een draagbare PC

Valve wil dus duidelijk maken dat de Steam Deck geen console is. Gebruikers kunnen via de Steam Deck wel Steam gebruiken zoals het zou werken op een console, maar het is ook mogelijk om buiten Steam programma's te downloaden. Als Valve toch met exclusieve games zou komen voor de Steam Deck, dan wekt dit misschien toch de indruk op dat het wel een console is.
Hoewel de Steam Deck als een PC moet werken, zullen niet alle games ook direct geschikt zijn voor het apparaat. Valve is daarom met een rating systeem gekomen.
De rating zorgt er niet voor dat je de games mogelijk niet kan spelen. De rating laat zien hoe een game presteert op de Steam Deck. Als een game een slechte score heeft, dan moet je er dus rekening mee houden dat je tegen problemen aanloopt tijdens het gamen.
Mocht een game een goede score hebben, dan weet je dat je de game zonder problemen op de Steam Deck kan gaan spelen. Ontwikkelaars kunnen de game aanpassen aan de Steam Deck om een betere rating te ontvangen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties