Startdatum Summer Game Fest bekend

News
vrijdag, 06 mei 2022 om 12:00
2022 04 01 summer game fest 2022f1648797839
E3 2022 is van de baan, maar het gat wordt wel opgevuld. Geoff Keighley’s Summer Game Fest is namelijk terug en nu is ook de startdatum bekend. De eerste showcase van het evenement is op 9 juni te zien.
Gamers zijn gewend om in juni helemaal bedolven te worden onder nieuwe informatie. Meestal is dat de schuld van E3, maar sinds die beurs in 2020 voor het eerst niet doorging, timmert Summer Game Fest ook behoorlijk aan de weg. Ook dit jaar vult dit evenement het gat van het opnieuw geannuleerde E3 op.
Tot dusver was nog niet bekend wanneer het evenement van start zou gaan, maar nu is met een video aangekondigd dat de eerste showcase gehouden wordt op 9 juni, om 19.00 Nederlandse tijd. In deze video zijn ook beelden te zien van een aantal games die wellicht voorbij gaan komen, zoals Sonic Frontiers, Starfield en The Lord of the Rings: Gollum. Je kunt de video hieronder bekijken.

Welke showcases heeft Summer Game Fest?

Op het moment is er nog geen heel uitgebreid programma bekend voor Summer Game Fest. Na de eerste show op 9 juni komt op 10 juni de Tribeca Games Spotlight. Ook de eerder aangekondigde showcase van Xbox en Bethesda is nu terug te zien op het schema van Summer Game Fest.
Overigens is ook aangekondigd dat de eerste showcase van het evenement (en ook The Game Awards van dit jaar) in IMAX-bioscopen te zien is. Dat is alleen in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk, maar mocht je daar rond die tijd zijn, is het misschien interessant.