E3 2022 digitaal en fysiek officieel geannuleerd

News
vrijdag, 01 april 2022 om 9:30
e3 overzicht 111501f1586358814
Het was al bekend dat er waarschijnlijk geen fysieke variant van E3 gehouden zou worden dit jaar. Maar E3 2022 wordt nu helemaal geannuleerd door de organisatie, fysiek en digitaal.
Donderdagavond kwam Will Powers, hoofd PR van Razer in de Verenigde Staten, met de mededeling dat E3 2022 nu helemaal geannuleerd wordt. Niet alleen een fysieke variant, waar eerder geruchten over gingen. Dat zou hij gehoord hebben van de ESA, de organisator van de grote gamebeurs.
Dat nieuws wordt nu officieel bevestigd door de ESA aan andere partijen met een verklaring, waaronder IGN. Volgens de organisatie is het plan om E3 volgend jaar fysiek en digitaal terug te laten keren.

Meer shows van uitgevers zelf

Dat annulering betekent dus ook geen digitale versie van de E3, zoals die in 2021 werd gehouden. Met name Microsoft pakte toen groots uit, omdat de overname van Bethesda officieel was en de uitgever veel nieuwe games uit de doeken kon doen.
De verwachting is dat we in de periode rond E3 alsnog van veel aankondigingen kunnen genieten. Veel uitgevers en ontwikkelaars organiseren tegenwoordig namelijk hun eigen shows, zoals EA, Sony, Ubisoft en Nintendo. Hoewel de show van Microsoft vorig jaar als E3 Showcase werd gepresenteerd, was de locatie en livestream ook zelf door de uitgever geregeld.