Starfield schepen hebben een bijzondere feature

News
donderdag, 15 juni 2023 om 14:00
starfield artworkf1683633013
Starfield is onlangs zeer uitgebreid getoond, waardoor fans veel beelden hebben om uit te pluizen op zoek naar details over de game. Dat levert af en toe leuke dingen op. Een fan heeft bijvoorbeeld een interessant knopje gevonden in de cockpit van een schip.
Zonder schip kom je in een ruimte-RPG met een slordige duizend planeten natuurlijk nergens. In sommige games is een ruimteschip gewoon iets waar je in stapt en verder niet zoveel mee doet. Maar in Starfield kun je schepen bouwen naar wens en kun je er bovendien allerlei details in vinden.
Een gebruiker op de Starfield-subreddit heeft bijvoorbeeld een moment gevonden in de nieuwe beelden waarop een enigszins komisch knopje is te zien. Tussen alle knoppen voor normale functies van een ruimteschip, zoals life support, is namelijk een een knop met de tekst “Rage Quit” te vinden. Het is onduidelijk of je daadwerkelijk op die knop kunt drukken, of dat het gewoon een easter egg is, maar mogelijk is het een lollige naam voor een self-destruct feature.
De Rage Quit-knop lijkt bovendien niet de enige easter egg op het controlepaneel. Zo is er ook een knop met de tekst “Capcom”, terwijl die ontwikkelaar toch echt niet meewerkt aan de game. Verder is het controlepaneel in de game gemaakt door een bedrijf genaamd Dogstar, wat ook een bekende bijnaam is voor de ster Sirius.

Wanneer is de release van Starfield?

Wie zelf op jacht wil naar easter eggs in Starfield moet nog een paar maanden geduld hebben. De game verschijnt namelijk op 6 september van dit jaar, of nog eerder als je één van de speciale edities koopt. Op basis van de nieuwe beelden ziet hij er veelbelovend uit, als zijn sommige spelers niet blij met de lage framerate op console.