Bethesda heeft slecht nieuws over Starfield performance

News
maandag, 12 juni 2023 om 11:00
starfield artworkf1683633013
Vannacht heeft Bethesda eindelijk meer getoond van Starfield, met een aantal indrukwekkende beelden. Todd Howard heeft alleen ook slecht nieuws over de performance van de game.
Met de hardware in de next-gen consoles kunnen steeds mooiere beelden tevoorschijn worden getoond. Dat hebben we tijdens de Xbox Games Showcase kunnen zien en tijdens de daarop aansluitende Starfield Showcase. Maar die mooie beelden komen alleen wel met een asterisk ernaast.
Todd Howard, de directeur bij Bethesda Game Studios, heeft namelijk bekendgemaakt dat Starfield een locked framerate zal krijgen van 30 frames per seconde op de Xbox Series X/S. Dat heeft Howard verteld in een interview met IGN.

“Ik denk dat het geen verrassing is, gezien onze vorige games, waar we voor gaan. Altijd van die enorme, open werelden, volledig dynamisch, hyper gedetailleerd waar van alles kan gebeuren. En dat willen we ook doen. Het is 4K in de X. Het is 1440 op de S. We zetten het vast op 30, omdat we die natuurgetrouwheid willen, we willen al die dingen. We willen er niets van opofferen.”

Een consistente framerate

Volgens Howard betekent het niet dat de game slecht draait op de Xbox Series X/S. Starfield zou namelijk ook geregeld de 60 frames per seconde kunnen aantikken, maar Bethesda zou juist bewust hebben gekozen voor een zeer consistente framerate.
Spelers op PC hoeven overigens niet te vrezen dat ze te maken krijgen met een framerate die vast staat op 30 FPS. Zij kunnen gewoon genieten van een hogere framerate, mits ze daarvoor natuurlijk de hardware hebben. De system requirements zijn nu ook onthuld op Steam.

Populair Nieuws