Nieuwe Mac Pro heeft vervelend probleem

News
donderdag, 15 juni 2023 om 13:30
mac pro 2023f1686040905
Na zo’n vier jaar kwam Apple onlangs eindelijk met een nieuwe versie van de Mac Pro. Deze zorgt dat de Mac Pro eindelijk ook een Apple Silicon chipset heeft. De nieuwe computer is een verbeterign qua specs, maar helaas blijkt hij een raar probleem te hebben.
Wie de nieuwe Mac Pro nu al in huis heeft, kan gemerkt hebben dat er af en toe iets niet goed gaat met de opslag. Er zijn geen problemen met de SSD waarmee de computer standaard is uitgerust, maar eventuele extra schijven werken niet helemaal naar behoren. Die kunnen namelijk ontkoppeld raken wanneer de Mac Pro uit slaapstand komt.
Het probleem kan zich voordoen wanneer je de computer bewust in slaapstand hebt gezet, maar ook als hij uit zichzelf in die stand terecht is gekomen na inactiviteit. Wanneer je schijven ontkoppeld raken krijg je het bericht dat ze niet juist zijn uitgeworpen. De schijf raakt vanzelf weer verbonden als je de Mac opnieuw opstart, zo laat Apple weten.

Apple zoek oplossing voor opslagprobleem

Als je het hele probleem wil voorkomen, kun je in de instellingen van de Mac Pro zorgen dat hij niet automatisch naar slaapstand gaat als het scherm uit is. Die optie vind je onder de geavanceerde instellingen voor schermen. Apple werkt ook aan een permanente oplossing voor het probleem, zodat je Mac weer zonder problemen in slaapstand kan staan.
De nieuwe Mac Pro is bedoeld voor gebruikers die veel rekenkracht nodig hebben. De computer is uitgerust met een M2 Ultra chipset die hem aanzienlijk sneller moet maken dan zijn Intel-voorganger. Je kunt de computer bovendien uitbreiden met PCIe-kaarten. Mocht je dat niet nodig hebben, dan kun je ook kiezen voor de vernieuwde Mac Studio.