Starfield krijgt kritiek om onverwachte reden

News
woensdag, 14 juni 2023 om 15:30
starfield gameplayf1655368065
Na afloop van de Xbox Showcase werd er uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe Bethesda-game Starfield. De game ziet er prachtig uit, maar kreeg ook de nodige kritiek op zijn framerate. Nu maken veel mensen zich om iets heel anders zorgen.
Starfield heeft lang op zich laten wachten, maar veel fans zijn het erover eens dat de game er nu wel goed uit ziet. Maar helaas is er een groep gamers die juist helemaal niet blij is met wat ze zien. Liever gezegd, ze zijn niet blij met wat ze niet kunnen zien.
Accessibility consultant Steve Saylor maakt zich namelijk grote zorgen om de leesbaarheid van de tekst in de game. Hij laat op Twitter weten dat hij al heel lang een Bethesda game wil die goede toegankelijkheidsfeatures heeft, zodat hij ook eens kan ervaren wat men zo leuk vindt aan deze games. Maar het lijkt erop dat hij niet in staat zal zijn om de game goed genoeg te kunnen zien.
Daar is Saylor niet alleen in. Veel andere Twitteraars geven ook aan dat de tekst in de game opvallend klein is. Ian Hamilton, een specialist op het gebied van toegankelijkheid van games, laat weten dat de tekst zelfs aan de kleine kant is voor mensen met gemiddeld zicht. Wie slechtziend is, komt al helemaal in de problemen.

Wat doet Starfield voor de toegankelijkheid?

Het kan natuurlijk zijn dat Starfield al een antwoord heeft op dit probleem. Ontwikkelaars nemen de toegankelijkheid van games voor mensen met een beperking steeds vaker serieus. Momenteel is er niet veel bekend over wat Starfield doet wat betreft accessibility features, maar dat kan voor de release op 6 september nog veranderen.

Populair Nieuws