Starfield is voor volwassenen om opvallende reden

News
vrijdag, 17 maart 2023 om 18:00
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236
Hoewel Starfield nog niet al te snel in de winkel ligt, is de ontwikkeling van de game inmiddels wel goed op weg. De game is zelfs ver genoeg dat er leeftijdsclassificaties op geplakt kunnen worden. Die van Australië geeft een onverwachte reden voor een even onverwacht hoge leeftijd.
Per land wil het nog wel eens wisselen voor wat voor leeftijden een game of film geschikt wordt geacht. In Europa is het bijvoorbeeld niets nieuws dat een Bethesda game de classificatie voor 18 jaar en ouder krijgt van PEGI. Maar in Australië werden titels als Skyrim en Fallout 4 nog beoordeeld als 15+.
Starfield breekt die trend alleen. In Australië is deze game nu ook 18+ en wel vanwege drugsgebruik. Bij eerdere Bethesda-titels was het geweld de grote reden om de game 15+ te maken. Maar kennelijk zijn de drugs in Starfield vrij heftig.

“Interactieve” drugs zorgen voor hoge Starfield rating

Op de intensiteitsschaal van de verschillende vlakken waarop een game beoordeeld wordt, scoort “drug use” zelfs hoger dan geweld. De classificatie spreekt bovendien van “interactief durgsgebruik”. Wat daar precies mee wordt bedoeld is onduidelijk, maar het ziet ernaar uit dat we nog lang niet alle mechanics van Starfield kennen.
Dat verandert als het goed is in de loop van de zomer. Onlangs werd Starfield uitgesteld naar 6 september, maar er was ook goed nieuws. In juni komt er namelijk een uitgebreide presentatie genaamd Starfield Direct, die direct aansluitend op een bredere Xbox Showcase wordt uitgezonden.

Populair Nieuws