Starfield-maker speelt vooral op Xbox Series S

News
maandag, 12 juni 2023 om 16:00
starfield header imagef1641338103
Starfield lijkt dé grote Xbox game van het jaar te worden. Veel console-spelers zullen de game het liefst op Xbox Series X willen spelen. Maar regisseur Todd Howard heeft die kans opvallend genoeg nauwelijks gekregen.
Net als bij de PS5 is het de afgelopen jaren niet altijd makkelijk geweest om aan een Xbox Series X te werken. Maar je zou verwachten dat de regisseur van één van de grootste Xbox-games van dit jaar er wel één in huis heeft. Dat klopt ook, maar toch heeft Todd Howard Starfield voornamelijk op Xbox Series S gespeeld.
Daar zit alleen geen gedachte achter: Howards kinderen houden de Xbox Series X bezet, waardoor Howard zelf domweg is aangewezen op de Series S, zo vertelde hij tijdens een evenement (via VGC). Wie alleen een Series S in huis heeft kan er gelukkig nu wel vanuit gaan dat de top van Bethesda weet hoe Starfield draait op de zwakkere console. Volgens Howard ziet de game er geweldig uit.
Dat wil niet zeggen dat er niets wordt ingeleverd. Op Xbox Series X is de game speelbaar met een resolutie van 4K, terwijl spelers op Xbox Series S genoegen moeten nemen met 1440p. Beide consoles komen qua framerate niet verder dan 30 fps.

Wanneer is de release van Starfield?

Hoe Starfield spelers bevalt op Xbox Series S weten we binnen een paar maanden. De game verschijnt namelijk op 6 september. Wie één van de speciale uitgaves van de game koopt kan vijf dagen eerder beginnen.