Ontwikkelaar: “We zijn klaar met de Xbox Series S”

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 17:30
xbox series sf1604058701
De huidige console-generatie heeft een opvallende speler. Waar het gebruikelijk is dat Microsoft en Sony beide een machine op markt brengen met vergelijkbare capaciteiten, is er dit keer ook een kleine, minder krachtige Xbox. Ontwikkelaars beweren alleen helemaal niet blij te zijn met deze console.
De Xbox Series S is een mooi apparaat als je wil gamen met een klein budget, tenminste, zo lijkt het voor de consument. Het blijkt dat lang niet alle ontwikkelaars even blij zijn met de console. Dat is op te maken uit een aantal recente interacties op Twitter.
Xbox eist namelijk dat games voor de Series X ook speelbaar zijn op de Series S, waarmee het een logische conclusie zou zijn dat de Series S beperkt hoe goed games kunnen presteren. Journalist Jeff Gerstmann beweert dat dat argument niet klopt, aangezien PC-ontwikkelaars ook rekening moeten houden met minder krachtige hardware. Maar Ian Maclure, die werkt voor ontwikkelaar Bossa Studios geeft aan dat de Series S wel degelijk een probleem is (via VGC).
Voor PC kunnen ontwikkelaars namelijk zelf bepalen wat de minimale systeemeisen zijn. Het is een verplichting voor Xbox games om ook op de Series S uit te komen. en ontwikkelaars zouden al een jaar proberen om te zorgen dat Xbox die eis laat varen. Ontwikkelen voor de Series S is moeilijk gebleken en nu games steeds vaker niet meer op de PS4 en Xbox One uitkomen, wordt de mindere kracht van de Series S alleen maar een groter blok aan het been van ontwikkelaars die graag de kracht van de Series X en PS5 willen benutten.

Xbox Series X de schuldige van Gotham Knights framerate?

Onlangs had ook Lee Denovald, senior character technical artist voor Gotham Knights, wat woorden voor de Xbox Series S. Toen er kritiek kwam op het feit dat Gotham Knights maximaal 30fps haalt, wees hij de Series S aan als schuldige. Je verliest namelijk dingen om een game op 60 fps of meer te laten draaien en het feit dat de huidige console-generatie een apparaat kent dat “niet veel beter is dan de vorige generatie” helpt daar niet bij.