Rosberg prijst Max Verstappen als 'historische grootheid'

News
maandag, 12 juni 2023 om 16:30
max verstappen juichen gp spanje 2023f1686036128
Met twee titels op zak en een derde op komst, beginnen de palmares van Max Verstappen flink op te bouwen. Volgens Nico Rosberg zijn we zelfs getuige van een historische grootheid in Formule 1.
Met zijn 25 jaar is Max Verstappen zeker niet oud te noemen, maar de Nederlander is nu al bezig om zich flink op te werken in de geschiedenisboeken van de Formule 1. Als hij dit seizoen zijn derde titel op rij pakt, dan mag hij zich scharen bij een illuster rijtje, waaronder Ayrton Senna en Niki Lauda.
In één aspect kan hij de legendarische Braziliaan aankomend weekend al evenaren. Als hij namelijk de GP van Canada wint, dan heeft hij net zoals Senna 41 Grand Prix-overwinningen. Volgens Nico Rosberg, die samen met de Nederlander in F1 reed in 2015 en 2016, zijn we dan ook getuige van iets speciaals, zo laat hij weten aan Sky Sports F1.

“We zijn getuige van een echte historische grootheid in lijn met Schumacher, Hamilton en Senna. Het is echt een ongelooflijke prestatie, buitengewoon.”

Hoeveel records gaat Verstappen breken?

De komende seizoenen heeft Verstappen de mogelijkheid om nog veel meer records te verbreken en zich op te werken in de geschiedenisboeken. Het is alleen de vraag hoe lang hij door blijft gaan, nadat zijn contract bij Red Bull Racing afloopt in 2028.
Volgens Rosberg, die zelf stopte nadat hij zijn eerste titel won in 2016, is het moeilijk om zich in de schoenen van de Nederlander te plaatsen. Voor het geld zou Verstappen het niet hoeven te doen en qua records is hij nu al één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1.

Populair Nieuws