Star Wars Younglings waren echt bang voor Anakin Skywalker

News
donderdag, 29 februari 2024 om 15:30
Hoewel er altijd al een duister randje aan Anakin Skywalker zat, raakt zijn val in Revenge of the Sith in een enorme stroomversnelling. Eén van zijn eerste daden als Darth Vader is het uitroeien van alle Jedi in de tempel, inclusief Younglings. Het blijkt dat de kinderen in deze scène niet alleen bang waren voor Anakin Skywalker, maar ook voor acteur Hayden Christensen.
De aftrap van de Star Wars prequel-trilogie is dit jaar precies 25 jaar geleden. Hoewel Hayden Christensen pas in de tweede film van die trilogie werd geïntroduceerd als Anakin Skywalker, heeft Empire al een uitgebreid interview met de acteur gepubliceerd. De acteur deelt een opmerkelijk detail over de scène waarin Anakin de Younglings doodt in Revenge of the Sith.
Het was namelijk lastig om een goede reactie te krijgen van de kinderen die de Younglings speelden. Uiteindelijk moest Christensen schreeuwen tegen de jonge acteur die in die scène centraal staat. De geschokte reactie in de uiteindelijke film is dus echt, al zal het geen aangenaam moment zijn geweest voor de acteur. Christensen heeft jaren later nog zijn excuses aan kunnen bieden.
Gelukkig voor Christensen zijn kinderen in het echt niet bang voor hem. Ze zijn meestal gewoon enthousiast om Anakin Skywalker te ontmoeten. Dat kinderen niet veilig zijn in een ruimte met Anakin, lijken ze daarbij meestal te vergeten.

Star Wars komt terug naar de bioscoop

Om te vieren dat de Prequel-trilogie 25 jaar geleden begon, wordt het eerste deel, The Phantom Menace, dit jaar opnieuw uitgebracht in de bioscoop. Het is alleen niet duidelijk of hij ook in Nederland te zien zal zijn. Wel kunnen Star Wars-fans komend voorjaar A New Hope met live muziek zien in Rotterdam.