Star Wars The Phantom Menace komt weer naar de bioscoop

News
maandag, 12 februari 2024 om 11:30
Het duurt nog maar een paar jaar voor de Star Wars-franchise 50 wordt. Maar dit jaar is er al een ander groot jubileum: het 25-jarig bestaan van The Phantom Menace. Binnenkort komt deze film daarom terug naar de bioscoop.
Star Wars: The Phantom Menace werd in 1999 niet bijzonder goed ontvangen en ook vandaag de dag zijn de meningen nog verdeeld. Maar de waardering voor de film is in sommige kringen wel toegenomen. Fans die de film nog eens op het witte doek willen zien, of die kans zelfs nog nooit hebben gehad, hebben dit jaar geluk.
Voor het 25-jarig jubileum van de film brengt Lucasfilm hem namelijk weer naar de bioscoop. Hij draait weer vanaf 3 mei, een dag voor “Star Wars-dag”. De periode dat hij vertoond wordt zal wel wat beperkt zijn.

Komt The Phantom Menace ook in Nederland naar de bioscoop?

Het is nog even onduidelijk of de film ook in Nederland weer in de bioscoop gaat draaien. De Star Wars-website komt nog met meer details. Wanneer precies is niet duidelijk, maar het zal ongetwijfeld in de komende weken zijn.
Als de film weer in Nederland wordt vertoond, kan het zijn dat het in een wat beperkte mate is vergeleken met de rest van de wereld. Vorig jaar kreeg Return of the Jedi bijvoorbeeld een jubileumrelease, maar was hij in Nederland alleen te zijn tijdens een Star Wars-conventie.