Star Wars: A New Hope snel op bijzondere manier te beleven

News
woensdag, 21 februari 2024 om 9:00
John Williams' onvergetelijke muziek voor Star Wars is haast net zo iconisch en geliefd als de film zelf. Binnenkort kun je beide op een bijzondere manier ervaren bij Star Wars: A New Hope in Concert. Het concert is over een paar maanden te horen in Ahoy Rotterdam.
Zo af en toe gebeurt het dat een bekende film vertoont wordt met een live-uitvoering van de bijbehorende muziek. Star Wars-fans kunnen zo’n uitvoering van Star Wars: A New Hope binnenkort beleven. Cinema in Concert en het Rotterdams Philharmonisch Orkest slaan namelijk de handen ineen om Star Wars: A New Hope in Concert uit te voeren.
Tijdens het concert krijg je dus niet alleen de muziek te horen, maar ook de film te zien. Het orkest vervult de rol die op de originele opname voor het London Symphony Orchestra was weggelegd. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest staat daarbij onder leiding van dirigent Ben Palmer.
Star Wars: A New Hope in Concert wordt op twee opeenvolgende avonden uitgevoerd. De eerste datum is vrijdag 31 mei, de andere zaterdag 1 juni. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur en duren zo’n twee en een half uur.

Wanneer kun je tickets kopen voor Star Wars: A New Hope in Concert?

Als je interesse hebt om één van deze concerten bij te wonen, is het slim om daar al snel actie op te ondernemen. De pre-sale van de tickets is namelijk al op 7 maart, vanaf 11.00 uur. Daarvoor kun je je tot en met 6 maart registreren via deze link, waarna je een mail krijgt met een link naar de pre-sale.