Switch 2 lijkt SSD-snelheden te krijgen met nieuwe opslag van Samsung

News
donderdag, 29 februari 2024 om 14:30
Samsung heeft nieuwe microSD-kaarten aangekondigd. De nieuwe opslag zou mogelijk kunnen zorgen voor SSD-snelheden op de Nintendo Switch 2.
Eén van de grootste veranderingen die fans willen zien voor de Nintendo Switch 2 is snellere laadtijden. Hoewel games op de Switch momenteel niet minuten nodig hebben om een wereld in te laden, zijn we gewend geraakt aan de korte laadtijden op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S met snelle SSD’s.
Momenteel is het alleen niet mogelijk om een SSD te plaatsen in een Nintendo Switch, vanwege verschillende factoren. In plaats daarvan gebruikt de Switch een kleine microSD-kaart.
Samsung heeft nu alleen een nieuwe microSD-kaart gepresenteerd, de eerste op basis van de SD Express-standaard. De nieuwe microSD-kaarten zijn er SSD-achtige snelheden mogelijk, maar met dezelfde voordelen als de huidige standaard. Bovendien begint de opslag meteen met een redelijke grootte, want de kaart van Samsung is 256GB groot.

Bewijs voor de Switch 2?

Volgens Samsung is de ontwikkeling van de nieuwe microSD-kaart het resultaat geweest van een succesvolle samenwerking met een klant om een custom product te maken. Er wordt geen naam genoemd, maar die klant zou mogelijk Nintendo kunnen zijn.
Er zijn namelijk niet veel grote partijen die gebruikmaken van microSD-kaarten en voor een nieuwe generatie de hulp kunnen inschakelen van Samsung. Daarnaast los de nieuwe opslag alle kopzorgen voor Nintendo op. Zo blijft de kleine form factor van microSD behouden, evenals het lage energieverbruik en lage thermals. Ondertussen zorgt de nieuwe opslag wel voor hoge snelheden en grotere capaciteit.