Star Wars: Rogue Squadron is uitgesteld

News
dinsdag, 09 november 2021 om 12:00
De film Star Wars: Rogue Squadron is uitgesteld voor een onbepaalde tijd. De film van Patty Jenkins is namelijk uit het productieschema gehaald. Rogue Squadron zou in december 2023 uitkomen.
The Hollywood Reporter meldt dat Star Wars film Rogue Squadron van Patty Jenkins voorlopig is uitgesteld. De film zou oorspronkelijk in 2022 al in productie gaan, maar is nu uit het productieschema gehaald. De film is nu voor onbepaalde tijd uitegesteld.
De reden van de vertraging kan mogelijk liggen aan het feit dat regisseuse Jenkins niet eerder dan 2022 aan de slag kan gaan met de film. Op dit moment heeft ze nog twee projecten staan, namelijk een film over Cleopatra en het derde deel van Wonder Woman.
Rogue Squadron zou de eerste Star Wars film zijn na The Rise of Skywalker, waarmee de Skywalker-saga na 40 jaar werd afgesloten. Jenkins heeft het project eind 2020 aangekondigd tijdens het Disney Investor Day-evenement. In de teaser trok Jenkins een Rebel-flightsuit aan en ging naar een X-wing toe die op asfalt stond. Afgelopen zomer liet Jenkins nog weten dat het script al ver gevorderd is.

Star Wars-series wel onderweg

Er is verder nog weinig bekend over Rogue Squadron. De film zal eigenlijk dit jaar in pre-productie gaan, maar is dus niet gebeurd. Op dit moment is er een lange pauze in de Star Wars-films. Hierdoor kan Disney zich wel focussen op series als The Mandalorian en The Book of Boba Fett.
De releasedatum voor Star Wars: Rogue Squadron blijft nog onbekend, maar het lijkt erop dat hij op zijn vroegst zal verschijnen in eind 2023.