Star Wars Outlaws release window per ongeluk gelekt door Disney

News
woensdag, 03 januari 2024 om 10:30
star wars outlawsf1687274996
Star Wars Outlaws staat gepland om uit te komen ergens in 2024. Maar door een foutje van Disney weten we nu dat de release op de planning staat richting het einde van het jaar.
Massive Entertainment heeft het maar druk. De studio blijft The Division 2 ondersteunen, er is een sequel op de game in de maak, Avatar: Frontiers of Pandora is net uitgebracht en dan wordt er ook nog eens gewerkt aan Star Wars Outlaws.
Initieel leek de nieuwe Star Wars game ook al snel uit te komen, in de eerste drie maanden van 2024 om precies te zijn. In oktober kwam er alleen een gerucht dat er intern een grote game bij Ubisoft was uitgesteld en dat leek te hinten naar Star Wars Outlaws.
Die aangepaste release lijkt nu per ongeluk door Disney te zijn bevestigd. In een blogpost van Disney Parks werd namelijk gezegd dat Star Wars Outlaws gepland stond voor ‘een release laat in 2024’. Dat werd gespot door IGN. Inmiddels is de blogpost aangepast door Disney en laat een woordvoerder van Ubisoft weten dat de officiële releasedatum nog steeds alleen ‘2024’ is, maar alle aanwijzingen leiden nu naar een release aan het einde van het jaar.

Planeten ontdekken als een smokkelaar

Zoals de naam van Star Wars Outlaws verklapt, speel je in de game als een crimineel, de smokkelaar Kay Vess om precies te zijn. Samen met haar maatje Nix probeert ze vrijheid en een nieuw leven te vinden in het universum. De onderwereld floreert namelijk op dat moment - tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi - maar het komt ook met de nodige risico’s.
Tijdens het avontuur kan je meerdere planeten bezoeken, die allemaal vrij groot zijn. Volgens creative director Julian Gerighty zijn de planeten ongeveer even groot als twee tot drie locaties in Assassin’s Creed Odyssey.