Star Wars Outlaws release mogelijk uitgesteld

News
vrijdag, 27 oktober 2023 om 10:00
star wars outlaws art 1024x576f1686643669
Ubisoft heeft de resultaten van het afgelopen kwartaal besproken met investeerders. Daarbij zijn ook de plannen voor aankomende releases gedeeld. Er is een grote titel uitgesteld en het lijkt waarschijnlijk dat het om Star Wars Outlaws gaat.
Eerder dit jaar onthulde Ubisoft Star Wars Outlaws, een open-world game waarin je in de onderwereld van het Star Wars-universum kunt duiken. De game moest ook redelijk snel uitkomen, nog dit belastingjaar. In kalenderjaren leek de game ergens in de eerste drie maanden van 2024 te verschijnen.
Maar het ziet er nu naar uit dat hij is uitgesteld. Omdat het in het afgelopen kwartaal best goed gaat met Ubisoft en omdat Ubisoft-merken momenteel goed lopen, heeft de ontwikkelaar besloten dat het “een grote game waarvan de lancering gepland was voor het laatste kwartaal van het huidige fiscale jaar” nu even niet nodig heeft. Daarom is die game uitgesteld naar het volgende fiscale jaar.
Hoewel er geen game bij naam genoemd wordt, is Star Wars Outlaws de meest waarschijnlijke kandidaat. Het is de grootste titel die voor het laatste kwartaal van het huidige fiscale jaar gepland stond. Bovendien waren er bij de eerste geruchten dat Ubisoft die game dit belastingjaar wilde uitbrengen al twijfels of dat wel haalbaar was.

Star Wars Outlaws niet de enige uitgestelde Ubisoft titel

Als Star Wars Outlaws inderdaad is uitgesteld, is het niet de enige Ubisoft-titel waarmee dat gebeurt. Skull and Bones is namelijk ook weer eens uitgesteld, nu naar het kwartaal waar Star Wars Outlaws waarschijnlijk uit vertrekt. Titels als Prince of Persia: The Lost Crown en Avatar: Frontiers of Pandora komen nog volgens plan uit.