Tijdlijn Star Wars Outlaws is zeer bewust gekozen door ontwikkelaar

News
woensdag, 14 juni 2023 om 9:00
star wars outlaws art 1024x576f1686643669
Gisteravond toonde Ubisoft de eerste gameplay van Star Wars Outlaws. De ontwikkelaar heeft nu ook meer informatie gedeeld over de game, waaronder waarom er juist voor een precieze tijdlijn is gekozen.
In Star Wars Outlaws speel je niet als een Jedi, Sith of een ‘normaal’ persoon aan de kant van de Rebels of Imperials. Spelers stappen namelijk in de schoenen van Kay Vess, een compleet nieuw karakter in de wereld van Star Wars. Vess is een outlaw in de Outer Rim, waardoor we meer de criminele kant van het universum te zien krijgen.
Het avontuur in Star Wars Outlaws speelt zich af tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi, de twee laatste films uit de originele trilogie. Er is heel bewust gekozen voor precies de periode tussen die twee films, zo laat Julian Gerighty, de creative director van ontwikkelaar Massive Entertainment, weten aan IGN.

“Toen we de besprekingen met Lucasfilm begonnen, was het heel duidelijk dat de periode van een jaar tussen Empire Strikes Back en Return of the Jedi ideaal is, dat is waar de Rebels geen deel uitmaken van het plaatje. De Empire neemt steeds meer controle over, maar de syndicates nemen meer macht over en maken gebruik van al deze zwakheden. Het is dus echt een moment waarop de onderwereld floreert en er is geen betere situatie voor een gevestigde of beginnende schurk om zijn tanden in te zetten dan dit moment.”

Kiezen voor de juiste aanpak

Tijdens Ubisoft Forward heeft de uitgever ook de eerste gameplaybeelden van Star Wars Outlaws getoond. Zo zien we dat Kay Vess niet met gemak een leger aan vijanden kan verslaan, waardoor ze dus soms voor de slimme aanpak moet kiezen.
Dat betekent dat je dus soms moet sluipen door de levels heen en je alien-vriend Nix handig moet inzetten, bijvoorbeeld door op afstand schakelaars om te zetten. Outlaws belooft daarnaast ook veel verschillende soorten gameplay te krijgen, van shoot-outs tot achtervolgingen op speeders en heuse ruimtegevechten.

Populair Nieuws