Drie nieuwe LEGO Star Wars-sets voor volwassenen onthuld

News
woensdag, 31 januari 2024 om 11:00
Onlangs werden de eerste LEGO Star Wars-sets van het jaar onthuld. Nu zijn er nog eens drie sets bijgekomen. Het gaat om een drietal schepen voor volwassenen.
Het 25-jarig jubileum van LEGO Star Wars wordt dit jaar gevierd. Daarvoor zijn onlangs een middelgrote R2-D2 en een iconische scène aan boord van de Tantive IV onthuld. Diezelfde Tantive IV krijgt nu, samen met de Millennium Falcon en The Invisible Hand, een set voor volwassenen.
Het gaat om zogenaamde “midi-scale” sets, wat wil zeggen dat ze niet groot genoeg zijn voor allerlei figuurtjes en speelfuncties. Toch zijn ze ook niet zo klein dat er geen detail mogelijk is. De sets zijn vergelijkbaar met de Executor Star Destroyer die vorig jaar uitkwam. De modellen zijn vooral bedoeld voor volwassen fans om mooi uit te stallen.
Extra interessant is The Invisible Hand. Niet alle Star Wars-fans zullen dat schip van naam herkennen, maar het is het vlaggenschip waarop we in Revenge of the Sith voor het eerst Grievous zien en waar Palpatine de gevleugelde uitspraak “Do it!” doet. Het is voor het eerst dat er een LEGO-set van dit schip verschijnt, op wat voor schaal dan ook.

Wanneer is de release van de nieuwe LEGO Star Wars-sets?

Je hoeft niet al te lang te wachten tot deze sets in de winkel liggen. Vanaf 1 maart zijn deze sets, en de eerder onthulde modellen, in de winkel verkrijgbaar. Pre-order zijn dan ook al mogelijk. In tegenstelling tot de eerder onthulde sets worden deze sets voor volwassenen trouwens niet met een speciaal jubileum-minifiguurtje geleverd.

Populair Nieuws