‘Assassin’s Creed in Japan verschijnt al snel’

News
woensdag, 12 juli 2023 om 13:00
assassins creed codename redf1662967016
Assassin’s Creed heeft door de jaren heen al veel landen en historische periodes aangedaan. Nu is er eindelijk een game in ontwikkeling die een grote wens van veel fans in vervulling laat gaan door af te reizen naar Japan. Die game komt mogelijk zelfs redelijk snel uit.
Dit jaar verschijnt Assassin’s Creed Mirage, ongeveer drie jaar na Assassin’s Creed Valhalla. Drie jaar is een lange wachttijd voor een Assassin’s Creed-game. Gelukkig voor fans die geen genoeg kunnen krijgen lijkt het geen gewoonte te worden.
Het lijkt er namelijk op dat de volgende game na Mirage volgend jaar al uitkomt. Het gaat om Assassin’s Creed Project RED, een game die zich zal afspelen in feodaal Japan. Ubisoft is namelijk op zoek naar een sponsorpartner voor de game en noemt Codename RED in een LinkedIn-post de grootste blockbuster van 2024, zo ontdekte Access the Animus.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Codename RED?

Ubisoft heeft publiek nog niet onthuld wanneer de game precies uitkomt. Een harde datum in 2024 ontbreekt dan ook nog. Assassin’s Creed fans hoeven in de komende jaren in ieder geval niet verlegen te zitten om games, want Codename RED is maar één van minstens zes games in de franchise die in ontwikkeling zijn.
Voor die tijd is het eerst nog de beurt aan Assassin’s Creed Mirage, dat verschijnt op 12 oktober. Buiten Assassin’s Creed om komt Ubisoft binnenkort ook met Avatar: Frontiers of Pandora. Verder is er een open world Star Wars-game in ontwikkeling, genaamd Star Wars Outlaws.