Update - 'Star Wars KOTOR remake toch nog in ontwikkeling’

News
woensdag, 22 november 2023 om 17:30
star wars knights of the old republicf1611563622
Het is alweer twee jaar geleden dat de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic werd aangekondigd. Maar sindsdien zijn er weinig positieve berichten over de game naar buiten gekomen. Nu wordt zelfs beweerd dat niemand meer aan de game werkt.
Update - Star Wars KOTOR remake nog wel in ontwikkeling
De berichten dat de remake van Knights of the Old Republic helemaal van de baan is, zijn mogelijk onwaar. Jason Schreier van Bloomberg laat via RestEra en Twitter weten dat hij van twee Saber Interactive-medewerkers heeft gehoord dat ze nog aan het project werken. Dat wil volgens Schreier niet zeggen dat het helemaal goed gaat met de game: het is nog de vraag of hij ooit daadwerkelijk uitkomt. Maar berichten dat de ontwikkeling op dit moment is gestopt kloppen volgens Schreier waarschijnlijk niet.
Oorspronkelijk bericht:
Het lijkt mogelijk dat de remake van Star Wars: Knights of the Old Republic niet meer verschijnt. Dat beweert Jeff Grubb tijdens de Game Mess Mornings-podcast. Grubb heeft het niet altijd bij het rechte eind, maar is nu vrij stellig dat “er op geen enkele manier, bij geen enkele studio aan de game wordt gewerkt”.
Dat zou geen grote schok zijn, aangezien er al een tijdje berichten zijn dat de ontwikkeling niet soepel liep. Na ontevredenheid van Disney en Sony zou de remake bij ontwikkelaar Aspyr weg zijn gehaald en zijn ondergebracht bij Saber Interactive. Dat ging gepaard met een uitstel voor onbepaalde tijd.

Is de Star Wars: Knights of the Old Republic remake gecanceld?

Er is geen officiële bevestiging dat de remake er niet meer komt. Maar het lijkt er wel op dat Embracer Group, het moederbedrijf van Aspyr en Saber Interactive, het niet meer over de game wil hebben. Bij een recente investeerdersbijeenkomst wilde de CEO van Embracer niets over de game loslaten.
Toen er naar de game gevraagd werd, had de CEO alleen te melden dat hij niets te melden had. Alles dat hij zegt over de game wordt volgens hem de kop van een nieuwsbericht, dus wil hij er niets meer over zeggen. Dat geeft natuurlijk weinig vertrouwen dat het niet slecht gaat met de game.
Dit bericht is bijgewerkt op 22 november 2023.