Star Wars-film van Kevin Feige is van de baan

News
donderdag, 09 november 2023 om 11:30
Lucasfilm heeft in de jaren sinds The Rise of Skywalker heel wat Star Wars-films aangekondigd, maar heeft er tot dusver niet daadwerkelijk één uitgebracht. Een deel van de reden daarvoor is dat veel films ook weer worden gecanceld. Ook die van Marvel-baas Kevin Feige is nu van de baan.
Het is alweer vier jaar geleden dat er een nieuwe Star Wars-film van Kevin Feige werd aangekondigd. Feige is in het afgelopen decennium één van de topproducers van Hollywood geworden, omdat hij het hele MCU in goede banen moet leiden. Het is dan ook geen wonder dat Lucasfilm hem graag wilde lenen.
Maar zijn film gaat niet door, zo vertelt hij aan Entertainment Tonight. Bij de première van The Marvels werd hij kort geïnterviewd en hoefde hij de status van zijn Star Wars-film niet onder stoelen of banken te steken. Het project gaat simpelweg niet door, iets waar al eerder geruchten over waren.
Het is niet bekend waar de Star Wars-film van Feige over had moeten gaan. Loki-schrijver Michael Waldron was op zeker moment aan het project verbonden, maar dat betekent natuurlijk niet dat de film op Loki had geleken. Mogelijk krijgen we nooit officieel te horen wat de plannen waren voor deze film.

Welke Star Wars-films zijn nog wel in de maak?

Ondanks dat Feiges film niet doorgaat, is er nog veel Star Wars wel in ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een film op weg rondom Rey na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker. Ook komt er een film over het ontstaan van de Jedi en gaat Dave Filoni uiteindelijk de series van het Mandoverse samenbrengen op het witte doek. Als het goed is werken ook Shawn Levy, Taika Waititi en Rian Johnson nog aan de franchise.