Netflix luisterde nooit naar The Witcher-schrijver

News
donderdag, 23 november 2023 om 9:00
the witcher netflixf1623661902
Het is geen geheim dat veel The Witcher-fans niet helemaal tevreden zijn met de Netflix-serie. De afwijkingen van het bronmateriaal zouden zelfs een grote reden zijn dat Henry Cavill stopt met de serie. De schrijver van de originele boeken laat nu weten dat Netflix nooit naar hem luisterde.
The Witcher-schrijver Andrzej Sapkowski komt binnenkort met een nieuw boek en is ter promotie te vinden bij verschillende evementen. De Oostenrijkse site Cerealkillerz besloot de auteur tijdens Comic Con Wenen te vragen naar zijn input in de Netflix-serie. Die blijkt er vrijwel niet te zijn.
Sapkowski geeft aan wel eens wat ideeën te hebben gegeven als feedback op de serie. Maar de schrijver geeft aan dat Netflix nooit luistert en grapt dat het bedrijf schrijvers van de boeken waar series op gebaseerd zijn behandelt alsof ze niemand zijn. Maar Sapkowski lijkt daar niet bijzonder bitter over, omdat het volgens hem gewoon is hoe het gaat in die wereld. Hij was overigens erg te spreken over de sets van de serie.
Sapkowski’s woorden over de serie zijn nog altijd positiever dan die over de games. Hij heeft ze nog altijd niet gespeeld, en vindt het geen entertainment. Hij is dan ook niet van plan om ze ooit toch te gaan spelen.

Netflix’ The Witcher gaat door met nieuwe Geralt

Overigens betekent het vertrek van Henry Cavill niet het einde voor Netflix’ versie van The Witcher. De rol van Geralt wordt voortaan gespeeld door Liam Hemsworth, die bij de eerste auditieronde al serieus werd overwogen. Sapkowski’s invloed wordt er in seizoen 4 waarschijnlijk niet groter op.