Star Wars KOTOR-maker ziet graag een Baldur’s Gate 3-achtige sequel

News
donderdag, 14 december 2023 om 17:00
baldurs gate 3f1603454349
Baldur’s Gate 3 heeft veel mensen dit jaar aan het denken gezet over RPGs. Er zijn veel spelers die graag meer games in dezelfde stijl zien, bijvoorbeeld ook met andere franchises, zoals Star Wars. Eén van de makers van Star Wars: Knights of the Old Republic zou het best prima vinden als Larian aan de slag gaat met die reeks.
Het Star Wars-universum is een wereld waarin veel mensen graag een tijdje helemaal opgaan. De Star Wars: Knights of the Old Republic-games gaven fans vroeger die kans, maar die reeks staat al een tijdje min of meer in de ijskast. Voormalig KOTOR-ontwikkelaar David Gaider zou graag zien dat de reeks aan Larian wordt gegeven.
Dat laat Gaider weten op Twitter, als reactie op een artikel van PC Gamer. Dat artikel opperde een Star Wars-RPG in de stijl van Baldur’s Gate 3 en dat kan Gaider zeer waarderen. Hij is er geen fan van dat de moordlustige droid HK-47 terugkomt als mascotte personage, maar verder is het idee van Baldur’s Gate 3, maar dan Star Wars wat Gaider betreft fantastisch.
Het is overigens geen heel gekke suggestie dat Larian met de wereld van een ander aan de slag gaat. Dat is namelijk precies wat de studio deed met Baldur’s Gate 3. De eerste twee games waren gemaakt door BioWare, toevallig dezelfde studio die Knights of the Old Republic 1 maakte.

Star Wars KOTOR remake nog in de maak?

De toekomst van Knights of the Old Republic is momenteel onduidelijk. Er is enige tijd geleden een remake aangekondigd, maar volgens veel berichten gaat het daar niet zo goed mee en is hij mogelijk gecanceld. Een Disney-topman gaf onlangs dan weer aan dat er misschien nog toekomst in de reeks zit, omdat er veel vraag naar is.