Saw XI aangekondigd met een opvallend snelle release

News
donderdag, 14 december 2023 om 16:30
Horrorfans (en de gorefans) opgelet! Lionsgate heeft aangegeven dat Saw XI erg snel moet volgen op de meest recente entree in de Saw franchise. Op Instagram maakt het officiële Saw account bekend dat 'the game continues'.
De tiende film werd erg goed ontvangen nadat eerdere films de franchise de das om leken te doen. Saw X leverde maar liefst 108 miljoen dollar op en dat met maar een budget van 13 miljoen dollar. Het is dus niet al te gek dat Saw XI is aangekondigd door Lionsgate, ondanks dat een elfde film in een uiterst populaire franchise alsnog als extreem veel beschouwd kan worden.
De schrijvers zullen wel veranderen voor de elfde titel in de horror franchise. Het scenario van de tiende film werd nog verzorgd door het duo Peter Goldfinger en Josh Stolberg. Nu mogen andere schrijvers beginnen een plot te bedenken voor de elfde film.

De terugkeer van de gevreesde John Kramer

Onduidelijk is wel of bad guy en sadist John Kramer zal terugkeren in Saw XI en waar chronologisch het verhaal zich zal afspelen. Eerder gaf Saw-regisseur Kevin Greutert in een gesprek met The Hollywood Reporter aan dat de tiende film het einde zou betekenen voor het personage gespeeld door Tobin Bell. Hij zei zelf toen wel al: “Maar zeg nooit nooit.”
Saw XI zou ook al opvallend snel moeten uitkomen. De releasedatum staat momenteel gepland voor 27 september 2024. Dat zou betekenen dat er welgeteld elf maanden zal zitten tussen de Saw films.