Disney-topman geeft hoop Star Wars KOTOR remake: “Veel vraag naar”

News
woensdag, 13 december 2023 om 14:00
star wars knights of the old republicf1611563622
Enige tijd geleden kondigden Sony en Disney aan dat de geliefde Star Wars-RPG Knights of the Old Republic (KOTOR) een remake zou krijgen. Maar recentere berichten geven weinig hoop dat die er nog komt. Een Disney-topman erkent gelukkig dat er wel veel vraag naar is.
Er gaan momenteel tegenstrijdige berichten rond over de remake van Knights of the Old Republic. Geruchtenmaker Jeff Grubb beweerde dat de game helemaal van de baan was, maar kort daarna zei Jason Schreier juist dat hij van minstens twee mensen had gehoord dat er nog wel aan gewerkt werd. Toch durfde hij niet te zeggen dat de game zeker uit zou komen.
Sean Shoptaw, het gaming-hoofd van Disney, kan niet veel zeggen over de remake, om redenen die “hopelijk overduidelijk zijn”, zo verltelt hij aan Axios. Maar Shoptaw erkent wel dat KOTOR een ongelooflijk populaire game is. Disney denkt dan ook dat er nog veel vraag is naar de game.
Dat is natuurlijk geen bevestiging dat de remake nog in ontwikkeling is. Maar het doet wel vermoeden dat Disney niet de handdoek in de ring gooit als het om KOTOR gaat. Hopelijk betekent dat dat er op termijn weer iets met Knights of the Old Republic gaat gebeuren.

Maker KOTOR remake wil het er niet meer over hebben

Shoptaw’s uitspraken over de KOTOR remake zijn niet talrijk, maar het is meer dan wat de CEO van Embracer Group er onlangs over wilde zeggen. Twee verschillende Embracer-studio’s hebben naar verluidt aan de remake gewerkt, maar kunnen niets laten zien. De CEO van het bedrijf heeft besloten niets meer over het project te zeggen, omdat alles wat hij niet wil dat al zijn uitspraken koppen van nieuwsberichten worden.