James Gunn haalt bijzonder hard uit naar DC bazen

News
woensdag, 01 februari 2023 om 10:30
Eind vorig jaar werd James Gunn aangesteld als baas van het nieuw gevormde DC Studios, een positie die hij deelt met Peter Safran. Meteen werd duidelijk dat de twee een andere aanpak hebben dan er voorheen te zien was bij films, tv en games rondom DC personages. Nu haalt Gunn bovendien vrij hard uit naar vorig DC leiderschap.
Bij een presentatie van de filmplannen van DC heeft James Gunn heel duidelijk laten blijken dat hij geen fan is van hoe DC voorheen te werk ging (via The Hollywood Reporter). Mensen die hoge posities hebben bij filmstudio’s houden het meestal netjes, maar Gunn nam geen blad voor de mond. Hij noemde de vorige aanpak van DC “verneukt”.
Gunn beweert dat DC voorheen geen overzicht bewaarde en “IP weggaf als cadeautjes aan iedereen die vriendelijk glimlachte”. Hij wijst erop dat er een Arrowverse was op TV, een gespleten DCEU in film, het universum van Matt Reeves’ The Batman, zijn eigen The Suicide Squad en Peacemaker en nog veel meer. DC Studios moet een scherpere focus hebben.

Henry Cavill en Superman slecht behandeld door DC

Ook de verantwoordelijkheid in de situatie rondom Henry Cavill legt Gunn bij zijn voorgangers. De acteur speelde Superman in de DC-films van Zack Snyder maar keerde daarna niet vaak terug als de held. Na een cameo in Black Adam kon Cavill vorig jaar aankondigen dat hij vertrok bij The Witcher om zijn rol als Superman weer op te pakken.]
Maar nadat James Gunn en Peter Safran het stokje overnamen was Cavill de rol weer kwijt. Gunn geeft nu aan dat er nooit een deal was met Cavill en dat hij dus ook niet ontslagen is. Veel mensen zouden volgens Gunn maar wat hebben lopen rondkloten met Cavill, waaronder het voormalige leiderschap bij DC.

Populair Nieuws