Star Wars Jedi: Survivor wordt duisterder dan Fallen Order

News
zondag, 08 januari 2023 om 10:00
star wars jedi survivor key artf1670577294
Star Wars Jedi: Survivor staat bijna voor de deur. Wie uitkijkt naar het Fallen Order-vervolg moet er alleen wel rekening mee houden dat de toon dit keer iets anders is. Survivor wordt namelijk een stuk duisterder dan de eerste game.
Star Wars Jedi: Fallen Order en het langverwachte vervolg spelen zich af in de jaren tussen Revenge of the Sith en A New Hope, een periode die Obi-Wan Kenobi ooit omschreef als de “duistere tijden”. Fallen Order schotelde Cal Kestis dan ook al de nodige duistere momenten voor. Maar volgens hoofdrolspeler Cameron Monaghan wordt Survivor nog veel moeilijker voor zijn personage.
Monaghan vertelt tegenover GameInformer dat er direct na de eerste game al werd besproken hoe moeilijk Cal Kestis het kon krijgen in een vervolg. De acteur en het team achter de game vroegen zich af wat voor situaties Cal zouden uitdagen en wat voor situaties hem tot een breekpunt zouden kunnen brengen. Het resultaat is een verhaal waarin Cal te maken krijgt met uitdagingen waarbij er niet per se een juist antwoord is.
Star Wars Jedi: Survivor treedt hiermee in zekere zin in de voetsporen van veel eerdere Star Wars-vervolgen. Al sinds The Empire Strikes Back is het niet ongebruikelijk dat een vervolg in de franchise wat minder opgewekt is dan het deel ervoor. Ook series als The Clone Wars en Rebels staan erom bekend dat ze steeds serieuzer werden naarmate ze langer liepen.

Wanneer is de release van Star Wars Jedi: Survivor?

Fans hoeven gelukkig niet lang meer te wachten op dit vervolg: het verschijnt al op 17 maart. Dat wordt een drukke periode voor Star Wars-fans, aangezien zowel The Mandalorian seizoen 3 als The Bad Batch seizoen 2 op dat moment in volle gang zijn. Overigens verschijnt er op 7 maart ook een boek dat de tijd tussen Fallen Order en Survivor overbrugt.