‘Rechten Tomb Raider opnieuw verhuisd’

News
woensdag, 01 februari 2023 om 11:30
tomb raiderf1631617713
Er gebeurt de laatste week veel rondom Tomb Raider. Amazon gaat bijvoorbeeld aan de slag met een film en serie gebaseerd op de game franchise. Nu wordt beweerd dat de rechten van de franchise ook bij Amazon liggen.
De rechten van Tomb Raider waren lange tijd in handen van Square Enix. Hoewel de uitgever in het vorige decennium succes had met drie games in de franchise, werden de rechten vorig jaar toch verkocht. Ze belandden bij Embracer Group, die een spotprijs betaalde van 300 miljoen voor Tomb Raider en verschillende andere westerse franchises die Square Enix in bezit had.
Maar volgens Fellowship of Fans heeft Embracer daar flinke winst op gemaakt. De rechten zouden nu namelijk bij Amazon liggen, die er 600 miljoen voor neertelt. Het zou na de rechten voor The Rings of Power het grootste bedrag zijn dat Amazon ooit voor rechten heeft betaald.
In eerste instantie meldde Fellowship of Fans dat de rechten waren verkocht aan Amazon. Een kleine update verheldert dat de rechten zijn verhuurd. Er is officieel niets over naar buiten gebracht, dus volledige duidelijkheid is er helaas niet.

Amazon geeft ook Tomb Raider game uit

Als de rechten van de franchise inderdaad in hun geheel zijn verhuurt, verklaart dat mogelijk ook waarom Amazon de uitgever is van de nieuwe Tomb Raider game. Deze wordt gemaakt door Crystal Dynamics, die ook voor de vorige game verantwoordelijk was. Een releasedatum is er nog niet.