Star Wars Jedi: Survivor maker hoopt op trilogie

News
donderdag, 02 maart 2023 om 12:00
star wars jedi survivorf1675242003
Na een paar jaar wachten is het binnenkort eindelijk tijd voor Star Wars Jedi: Survivor, het tweede deel van Star Wars Jedi: Fallen Order. Komt er ook een derde deel? De regisseur van de games hoopt van wel.
Drie is een mooi getal en de trilogie is ook een beetje een Star Wars-traditie. Het zal dan ook niet heel verbazingwekkend zijn dat een derde Star Wars Jedi-game zeker niet is uitgesloten. Stig Asmussen, de regisseur van beide games, geeft tegenover IGN zelfs aan dat hij altijd een trilogie wilde maken.
Toen de eerste game nog uit moest komen was het maar de vraag of de reacties positief genoeg zouden zijn voor een vervolg, laat staan twee. Maar met het tweede deel aan de horizon durft Asmussen nu te zeggen dat hij verwacht dat het derde deel er gaat komen, mits Survivor ook weer een succes wordt. Dat derde deel zou volgens hem waarschijnlijk in Unreal Engine 5 gemaakt worden, in plaats UE4, waar de eerste twee games in gemaakt zijn.
Intern zou er zelfs al besproken worden wat het verhaal van de derde game zou gaan worden. Dat lijkt een vaste werkwijze te zijn, want bij de ontwikkeling van Star Wars Jedi: Survivor had het team ook meteen “een goed idee” over wanneer de game zich moest afspelen en hoe de sfeer zou zijn. Nu zijn er al ideeën over hoe het verhaal verder kan gaan.

Wanneer is de release van Star Wars Jedi: Survivor?

Voor we al te ver op de zaken vooruit lopen is het natuurlijk eerst tijd voor de tweede game, Star Wars Jedi: Survivor. Deze stond in eerste instantie gepland voor een release in maart. Om de game nog iets beter af te kunnen werken is hij verschoven naar 28 april.