Star Wars Jedi Survivor update moet performance drastisch verbeteren

News
woensdag, 06 september 2023 om 11:00
star wars jedi survivorf1682497221
Star Wars Jedi Survivor is al een paar maanden geleden uitgekomen, maar Respawn Entertainment werkt nog steeds hard aan de game. Zo is er nu een nieuwe update uitgebracht die de performance drastisch moet verbeteren.
Star Wars Jedi Fallen Order was de grote verrassing van 2018 en de verwachtingen voor Star Wars Jedi Survivor waren dan ook hoog. Op het gebied van verhaal en gameplay is de game bijna op elk gebied verbeterd ten opzichte van het origineel, maar er waren wel wat problemen met de performance van de game.
Dat probleem moet nu grotendeels zijn opgelost. Respawn Entertainment is namelijk met een nieuwe update gekomen die voornamelijk is gericht op de performance. In de patch notes is te lezen dat de Performance Mode voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S compleet opnieuw is ontworpen. Als je de game speelt in Performance Mode dan moet je nu een ‘stabiele 60 FPS’ krijgen.
Respawn Entertainment heeft ook een aantal verbeteringen aangebracht aan Quality Mode, maar niet zo rigoureus als de Performance Mode. Wil je met de meest eye candy spelen, dan zal je minder last hebben van fluctuaties in de framerate.

Gewilde feature voor PC

Niet alleen de performance van de console versie is op de schop gegaan. Respawn heeft ook performance- en optimization verbeteringen doorgevoerd voor de PC-versie. Daarnaast is er een gewilde feature toegevoegd, waar spelers al lang om vragen. Star Wars Jedi Survivor ondersteunt nu namelijk DLSS, waardoor spelers met een Nvidia GPU gebruik kunnen maken van de geliefde upscaling methode.