Star Wars game nog steeds in ontwikkeling, ondanks veranderingen bij EA

News
maandag, 04 maart 2024 om 14:30
star wars bit reactorf1709556091
Afgelopen week heeft EA de Star Wars game van Respawn Entertainment geannuleerd. Maar de Star Wars game van Bit Reactor is nog wel in ontwikkeling.
Fans waren eerder deze maand blij gemaakt met geruchten dat er een Mandalorian game in ontwikkeling is bij Respawn Entertainment. Maar die blijdschap was niet van lange duur, want vorige week is de game alweer geannuleerd, nadat EA 670 werknemers heeft ontslagen en besloten om af te stappen van gelicenseerde games. Die licenties zouden namelijk te duur zijn.
Het leek er daardoor op dat alle games met een Star Wars-licentie geannuleerd zouden worden door de uitgever. Maar dat blijkt niet het geval. Ontwikkelaar Bit Reactor heeft namelijk bekendgemaakt dat de Star Wars strategiegame niet is aangetast door de veranderingen bij EA. Dat heeft de studio laten weten via X.

“De afgelopen week was moeilijk voor de industrie, vooral vanwege onze sterke relaties binnen de andere teams van Respawn. Maar voor degenen die het zich afvragen: we zijn nog steeds hard aan het werk en ons spel is niet beïnvloed door het nieuws van vorige week.”

Ervaren ontwikkelaars

De strategiegame is eind 2022 aangekondigd door Bit Reactor. Momenteel heeft de ontwikkelaar nog geen games afgeleverd, maar bij de studio is er wel veel ervaring aanwezig. De studio is namelijk opgericht door veteranen die onder andere verantwoordelijk zijn geweest voor XCOM, Civilization, Gears of War en Elder Scrolls Online. De ervaring met XCOM en Civilization kan met name handig zijn bij de ontwikkeling van de Star Wars strategiegame.