Netflix cancelt zeer goed ontvangen serie na 1 seizoen

News
maandag, 04 maart 2024 om 14:00
the brothers sun netflixf1709553832
Netflix heeft naar eigen zeggen nog nooit een succesvolle serie gecanceld. Daar zijn kijkers alleen vaak sceptisch over. Een pas gecancelde serie leek bijvoorbeeld juist een aardig succes.
De Netflix Original The Brothers Sun krijgt geen tweede seizoen. De serie is een komisch drama met Oscar-winnares Michelle Yeoh in een hoofdrol. Zowel critici als fans konden goed van het eerste seizoen genieten, het is zelfs één van de hoogst gewaardeerde Netflix-series van 2024 tot nu toe.
Na de release van The Brothers Sun stond de serie 5 weken in de Netflix top 10 van Engelstalige series en bereikte hij zelfs plek twee. Toch heeft Netflix besloten dat de kijkcijfers wat laag waren voor een Netflix Original, zo meldt Deadline. Sommige fans denken alleen dat Netflix zelf verantwoordelijk is voor de tegenvallende kijkcijfers.
Eén fan suggereert op Twitter dat een maand in de top 10 best indrukwekkend is voor een serie die, ondanks de medewerking van een Oscar-winnaar, nauwelijks geadverteerd is door Netflix. Een andere fan vindt dat Netlfix series meer kans moet geven om over een langere tijd kijkers voor zich te winnen. Deze persoon heeft het vermoeden dat als Netflix zelf verantwoordelijk was geweest Breaking Bad, dat door veel mensen via Netflix is ontdekt, de serie na één seizoen was gecanceld.

Waar gaat The Brothers Sun op Netflix over?

The Brothers Sun volgt een gangster uit Taipei, die veel moorden op zijn kerfstok heeft. Wanneer zijn vader wordt vermoord, gooit hij alleen zijn leven op de schop. Hij gaat naar Los Angeles om zijn moeder en zijn broer te beschermen.