GTA 5 breekt nieuwe mijlpaal vlak voor GTA 6 onthulling

News
donderdag, 09 november 2023 om 11:00
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Grand Theft Auto 5 werd eerder dit jaar tien jaar oud, maar dat betekent niet dat de game niet meer gespeeld wordt. In tegendeel zelfs, want de game heeft een nieuwe verkoopmijlpaal bereikt. De sandbox-game van Rockstar Games is nu namelijk meer dan 190 miljoen keer over de toonbank gegaan.
Zo maakt moederbedrijf Take-Two bekend in de nieuwe financiële resultaten van het derde kwartaal in het financiële jaar van het bedrijf. Het zijn vijf miljoen nieuwe exemplaren die verkocht zijn sinds het vorige kwartaal, een prestatie die het bedrijf "boven verwachting" noemt. Over de gehele GTA-reeks staat het aantal verkochte exemplaren nu op 410 miljoen.

GTA 6 onthulling in aantocht

Met het historische succes van Grand Theft Auto V is Rockstar Games natuurlijk blij, maar het volgende deel wordt door fans al tijden verwacht. De volgende GTA is dan ook in ontwikkeling, zoals via de gelekte beelden van vorig jaar al duidelijk werd. Nu heeft de ontwikkelaar alleen ook officieel gedeeld wanneer de eerste beelden van de nieuwe game verschijnen. Die staan voor begin december op de planning.
De vraag is alleen nog op welke dag precies beelden verschijnen van het volgende deel in de reeks. Zelf heeft Rockstar Games alleen nog nooit naar het volgende project verwezen als Grand Theft Auto 6. Het is dan ook wachten om te zien wat de naam van de game wordt en wanneer de titel precies moet gaan verschijnen. Afgaande op de verwachtingen van Take-Two zal dat tussen april 2024 en maart 2025 zijn.