Max Verstappen komt met speciale helm voor GP Las Vegas

News
donderdag, 09 november 2023 om 12:00
verstappen helm gp las vegasf1699523727
Dit jaar wordt voor het eerst de GP van Las Vegas georganiseerd. Om dat te vieren zal Max Verstappen rijden met een speciale helm, die perfect past bij de Amerikaanse stad.
De Formule 1 is altijd al een zeer Europese sport geweest. De eigenaar van F1, Liberty Media, wil alleen meer zoden aan de dijk zetten in de Verenigde Staten. Dat is de laatste jaren al goed gelukt met Drive to Survive en een grotere focus op social media, maar het bedrijf wil ook voor meer spektakel zorgen in de VS. Daarom is vorig jaar de GP van Miami voor het eerst georganiseerd en komt daar dit jaar ook nog eens de GP van Las Vegas bij.
Aangezien de aankomende race een speciaal evenement is, pakken teams en coureurs flink uit. Zo gaat Ferrari rijden met andere racepakken en heeft Max Verstappen besloten om een speciale helm te gebruiken voor de Grand Prix.
Via Twitter heeft de drievoudig wereldkampioen zijn nieuwe helm onthuld. In plaats van de donkerblauwe helm die hij gebruikt sinds de GP van Qatar, zal hij rondrijden met een grotendeels witte helm met gele elementen. Dat het om een speciale helm voor Las Vegas gaat wordt goed duidelijk door de aanwezigheid van dobbelstenen, een roulettetafel en een pokerchip.

Een koude race in de woestijn

Met een race in de woestijn van Nevada zou je verwachten dat het weer een bloedhete race wordt voor de coureurs. Dat is alleen niet het geval, integendeel zelfs. De GP van Las Vegas lijkt namelijk met afstand de koudste race van het jaar te gaan worden.
De temperatuur kan in de woestijn namelijk flink dalen na zonsondergang en omdat de race wordt gehouden om 22:00 lokale tijd op zaterdagavond, is het kwik al een stuk lager dan overdag. Momenteel is de verwachting dat het tijdens de race ongeveer zeven graden Celsius wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties