Deadpool 3 leent belangrijke scène van Star Wars

News
dinsdag, 07 november 2023 om 16:30
deadpool 2f1699535069
De productie van Deadpool 3 ligt momenteel stil door een grote acteursstaking in Hollywood. Maar de opnames waren al in volle gang. Regisseur Shawn Levy onthult nu dat hij een belangrijk moment heeft geleend uit Star Wars.
Sommige films worden door een hele generatie filmmakers aangehaald als een belangrijke invloed. Star Wars heeft die status zeker bereikt en voor Deadpool-regisseur Shawn Levy was met name Return of the Jedi belangrijk. Eén scène in Deadpool 3 is zelfs geschoten als een direct eerbetoon aan die film, zo vertelt Levy aan Esquire.
Het moment dast voor Levy zo belangrijk is, is richting het einde van de film, wanneer Luke Skywalker zich verbergt voor Darth Vader, vastbesloten om niet met hem te vechten. Maar wanneer Vader suggereert dat Leia misschien over zal lopen naar de Dark Side komt er een flinke uitbarsting van Luke, waarin hij Vader uiteindelijk tegen de grond krijgt. Dat moment en de doodse stilte in de bioscoop toen hij het voor het eerst zag zijn voor Shawn Levy een belangrijke herinnering.
Voor één specifiek moment in Deadpool 3 besloot hij daarom de scène erbij te pakken en uitgebreid te bestuderen. Vervolgens heeft hij samen met zijn stunt- en actieteams gezorgd dat hij de scène zo nauwkeurig mogelijk nabootste. Volgens Levy zullen Star Wars-fans het dan ook meteen herkennen.

Wanneer verschijnt Deadpool 3?

Levy laat zich er verder niet over uit wat er in Deadpool zo belangrijk is dat deze Return of the Jedi-hommage gepast was. Het kan bovendien nog even duren voor we er zelf achter komen. Deadpool 3 staat momenteel gepland voor een release in mei 2024, maar als de acteursstaking nog voortduurt kan dat onhaalbaar worden.

Populair Nieuws