Star Wars film lijkt stilletjes geschrapt door Disney

News
vrijdag, 16 september 2022 om 12:00
star wars squadronsf1634200069
Toen Disney de rechten van Star Wars overnam, werden er grootse plannen aangekondigd. Het bedrijf lijkt nu alleen terug te krabbelen, door opnieuw een Star Wars film te schrappen.
De Marvel Cinematic Universe is extreem succesvol voor Disney en het leek dan ook een logische beslissing voor het bedrijf om dezelfde strategie te hanteren voor Star Wars. Zo werd er meteen een nieuwe trilogie aangekondigd, met daarna series en nog veel meer films in het verschiet. Van de films hebben we alleen niet meer zoveel gezien.
Sinds de release van Rise of the Skywalker in 2019 is er namelijk geen enkele Star Wars film meer uitgekomen, terwijl het plan was om fans elk jaar van ee film te voorzien. Natuurlijk heeft het coronavirus roet in het eten gegooid, maar dat is niet het enige probleem. De Star Wars films zijn namelijk niet zo goed ontvangen als Disney had gehoopt.
Het lijkt er nu zelfs op dat Disney een Star Wars film heeft geschrapt of voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld. Op de release kalender van het bedrijf is Star Wars Rogue Squadron namelijk ineens verdwenen, terwijl die eerst gepland stond voor 22 december 2023. Eerder werd de film al uitgesteld door Disney.

Meer Star Wars films van de baan

Het is even afwachten of Disney de plannen voor Rogue Squadron helemaal van tafel heeft geveegd of dat de film simpelweg verder wordt uitgesteld. Het project is momenteel namelijk nog niet in productie, waardoor een release in 2023 vrijwel onmogelijk wordt.
Het is in ieder geval het volgende Star Wars project waar de toekomst onzeker van is. Eerder heeft Disney al een complete trilogie moeten schrappen. Die reeks zou gemaakt worden door D.B. Weiss en David Benioff, de showrunners van Game of Thrones, maar het duo is weggelopen van de deal om projecten voor Netflix te maken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties