Game of Thrones-schrijvers D.B. Weiss en David Benioff gaan aan de slag bij Netflix

  Game of Thrones stopte dit jaar mee als serie na acht seizoenen vol politiek, actie en draken. De twee personen die verantwoordelijk waren voor de serie, D.B. Weiss en David Benioff, zullen in ieder geval niet lang op een uitkering hoeven te teren. De twee schrijvers hebben een contract getekend bij Netflix.

  Gage Skidmore

  D.B. Weiss en David Benioff zijn dankzij het enorm succesvolle Game of Thrones gewild in de entertainment-industrie. Het schrijversduo was al voor het einde van GoT ingelijfd door Disney om de volgende Star Wars-trilogie te schrijven en produceren. Als ze daarmee klaar zijn zullen ze aan de slag gaan voor streamingdienst Netflix.

  Door de populariteit was Netflix niet de enige partij die een contract met Weiss en Benioff wilde sluiten. Volgens Deadline stonden ook HBO, Disney, Amazon en Apple in de rij om het duo aan hun diensten te binden. Ted Sarandos, de Chief Content Officer van Netflix, zegt dan ook in een reactie verheugd te zijn over de komst van het tweetal.

  "We zijn enorm blij om de meesterlijke verhalenvertellers David Benioff en Dan Weiss bij Netflix te verwelkomen. Ze zijn een creatieve kracht en hebben wereldwijd het publiek verblijd met hun epische verhalen. We kunnen niet wachten om te zien wat hun verbeeldingskracht zal brengen naar onze leden."

  D.B. Weiss en David Benioff zijn niet vrij van kritiek

  Ondanks de populariteit van Game of Thrones en het enorme succes zijn de makers van de serie niet vrij geweest van kritiek. Met name het laatste seizoen van de serie kwam onder vuur te liggen van de fans. Zo werd er zelfs een petitie gelanceerd die werd ondertekend door 1,7 miljoen mensen om het laatste seizoen opnieuw te filmen en de serie een waardig einde te geven. De twee showrunners werden voornamelijk verantwoordelijk gehouden voor het tegenvallende seizoen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.