Stalker 2 studio waarschuwt voor leaks na hack

News
maandag, 13 maart 2023 om 12:00
stalker 2f1609835032
De ontwikkeling van Stalker 2 loopt niet bepaald soepel. Dat heeft momenteel vooral te maken de oorlog in Oekraïne, het thuisland van ontwikkelaar GSC Game World. De studio is onlangs getroffen door Russische hackers en waarschuwt voor leaks.
Als Oekraïens bedrijf heeft GSC Game World het niet makkelijk gehad in het afgelopen jaar. Op Twitter laat de studio weten dat er gedurende de hele oorlog tot nu toe cyberaanvallen zijn geweest. De ontwikkelaar heeft te maken gehad met onder ander chantage, pogingen om spelers kwaad te doen en meer vormen van agressie.
Bij een recente hack, opgeëist door een groep Russen is ingebroken in een programma waarin met beeldmateriaal gewerkt wordt. Dat betekent dat er potentieel beelden van Stalker 2 kunnen gaan lekken. Daar GSC Game World fans nu voor waarschuwen.
Uiteraard kunnen gelekte beelden spoilers zijn, maar dat is niet de enige reden dat GSC Game World waarschuwt voor leaks. Het kan namelijk om vroege beelden gaan die een verkeerde indruk geven van hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien. De studio vraagt fans om geen beelden te bekijken en ze ook niet te verspreiden als ze ze wel zien.

Wanneer is de release van Stalker 2?

Hoewel de ontwikkeling van Stalker 2 grotendeels is verhuisd naar Tsjechië, heeft de oorlog nog steeds enorm vele invloed op het werk. Daarom moest de game, die eigenlijk gepland stond voor een release in 2022, toch uitgesteld worden. Momenteel is het de bedoeling dat Stalker 2 in 2023 uitkomt, maar er staat nog geen exacte datum voor.