Stalker 2 toont nieuwe gameplay trailer

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 18:00
stalker 2f1609835032
Zeggen dat de ontwikkeling van Stalker 2 tegenslagen heeft gekend is een understatement. De game stond voor vorig jaar op de planning, maar moest na de invasie van Oekraïne, het thuisland van ontwikkelaar GSC Game World, flink worden uitgesteld. Nu is er dan toch weer een nieuwe trailer.
In een nieuwe trailer voor Stalker 2 is zowel gameplay als verhaal te zien. Dat verhaal lijkt zich erg bezig te gaan houden met de Noosphere. Stalker-fans kennen dit fictieve concept als een veld dat nauw verwant is aan het denkvermogen van levende wezens op aarde. Gevaarlijke experimenten met de Noosphere creëerden de Second Exclusion Zone, waar de eerdere Stalker games zich in afspelen.
Dat het verhaal van de game getoond kan worden doet vermoeden dat de game goed op weg is. De game staat ook gepland voor een release dit jaar. Helaas is er nog altijd geen nieuwe datum voor Stalker 2.

Stalker 2 release flink uitgesteld

Dat de game goed op weg lijkt is misschien geen grote verrassing, aangezien de game eigenlijk vorig voorjaar al uit had moeten komen. De game werd aanvankelijk uitgesteld naar eind 2022. Kort daarna zorgde de invasie van Oekraïne alleen voor extra moeilijkheden die de game nu mogelijk meer dan een jaar verder uitstellen.
Hoewel de GSC Game World de ontwikkeling grotendeels verhuisde naar Tsjechië, zijn de problemen daarmee natuurlijk niet volledig opgelost. De verhuizing zelf heeft natuurlijk tijd gekost en sommige ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om voor hun land te vechten. Volodymyr Yezhov is daarbij omgekomen.