STALKER 2 officieel uitgesteld naar 2023 door oorlog in Oekraïne

News
woensdag, 15 juni 2022 om 17:30
stalker 2f1609835032
We moeten helaas nog iets langer wachten op de release van STALKER 2. De Oekraïense ontwikkelaar GSC Game World heeft de game namelijk uitgesteld tot 2023.
De Russische invasie van Oekraïne is nog steeds in volle gang en zorgt voor veel problemen, niet alleen voor de Oekraïense bevolking, maar ook andere werelddelen. Zo wordt er gevreesd voor grote hongersnood in Afrika en delen van Azië door het tekort aan graan dat normaal uit het Oost-Europese land komt.
Natuurlijk ondervinden ook veel bedrijven in Oekraïne problemen, waaronder ontwikkelaar GSC Game World. De studio is druk bezig met STALKER 2: Heart of Chornobyl, maar heeft recent besloten om te verhuizen naar Tsjechië om de oorlog te ontvluchten, waardoor de ontwikkeling vertraging heeft opgelopen.
Via een nieuwe trailer voor de game heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat STALKER 2 begrijpelijk is uitgesteld naar 2023. In januari werd de release al uitgesteld van april naar het einde van het 2022, omdat GSC Game World de beste mogelijke ervaring voor de spelers wilde afleveren.

Schatzoeken in een post-apocalyptische wereld

Net zoals in eerdere STALKER games kunnen spelers weer de vernietigde kerncentrale van Chernobyl en de omgeving verkennen. De regio is door de omstandigheden veranderd tot een hel op aarde, met gemuteerde monsters en nucleaire stormen. Het gebied zit alleen ook vol met gewilde relics, waardoor schattenjagers worden aangetrokken als vliegen op een pot honing. Waardoor de protagonist.