Nieuw ontdekt dier krijgt de naam van een Pokémon

News
maandag, 13 maart 2023 om 12:30
pokemonf1620315095
Wetenschappers hebben in Singapore een nieuw dier ontdekt, een nieuwe soort kakkerlak om precies te zijn. Het diertje is vernoemd naar een Pokémon die er sterk op lijkt.
De makers van Pokémon halen veel inspiratie uit onze eigen flora en fauna voor de namen van de ‘monsters’. Maar de rollen worden soms ook omgedraaid. Wetenschappers hebben nu namelijk een nieuw ontdekte soort kakkerlak vernoemd naar de Pokémon Pheromosa.
Volgens Entomoloog Foo Maosheng is de reden daarvoor, dat de kakkerlak en de Pokémon veel overeenkomsten met elkaar tonen, dat meldt The Straits Times. Zo hebben ze allebei een lange antenne, vleugels die op een kap lijken en lange, slanke pootjes.

“Mijn collega en ik zijn allebei Pokémon-fans, dus waarom zouden hem niet naar een Pokémon geïnspireerd op een kakkerlak vernoemen?”

De nieuwe soort werd ontdekt in 2016 in een natuurreservaat in Singapore. De officiële naam van de kakkerlak is Nocticola pheromosa - Nocticola.

Meer dieren naar Pokémon vernoemd

Het is niet de eerste keer dat wetenschappers aan Pokémon denken als ze een nieuwe naam voor een dier moeten verzinnen. De laatste jaren is dat namelijk wel vaker voorgekomen. Zo zijn er drie versies van de Australische kever vernoemd naar Moltres, Zapdos en Articuno.
Een nieuw ontdekte bij is door een Canadese wetenschapper weer vernoemd naar Charizard en een prehistorisch dier heeft zijn naam - Bulbasaurus Phylloxyron - te danken aan Bulbasaur. Er zitten dus veel Pokémon-fans in de wetenschappelijke gemeenschap.