‘Stalker 2 ontwikkelaar verhuist naar Tsjechië’

News
woensdag, 23 maart 2022 om 13:30
stalker 2f1623841215
De invasie van Oekraïne heeft in de game-industrie vooral geleid tot veel boycots van Rusland. Maar studio’s in Oekraïne zijn uiteraard directer getroffen, wat bijvoorbeeld geldt voor de ontwikkelaars van Stalker 2. Deze studio zou nu bezig zijn zich naar Tsjechië te verplaatsen.
Kort na het begin van de oorlog in Oekraïne liet ontwikkelaar GSC Game World weten dat de ontwikkeling van Stalker 2 grotendeels werd stilgelegd. De studio maakte de veiligheid van haar personeel op dat moment de hoogste prioriteit. Desondanks werd beloofd dat Stalker 2 zou worden afgemaakt.
Nu meldt de Tsjechische site Vortex (via VGC) dat GSC Game World bezig is zich deels te vestigen in een kantoor in Praag. De studio zou al bezig zijn om zich in Tsjechië te registreren als bedrijf. Dit alles om de ontwikkeling van Stalker 2 weer op te kunnen pakken.
Vortex meldt ook te hebben vernomen dat verschillende partijen al door GSC Game World benaderd waren met vragen over het opstarten van een studio in Tsjechië. Zo is de voorzitter van de Association of Czech Game Developers door de studio benaderd. Ook hebben twee Tsjechische gamestudio’s al contact gehad met GSC Game World.

Wanneer verschijnt Stalker 2?

Voor de invasie van Oekraïne stond Stalker 2 voor eind 2022 op de planning. Hoewel er nu dus stappen worden gezet om de ontwikkeling weer op gang te krijgen is het onredelijk om te verwachten dat die datum nog gehaald wordt. Naar alle waarschijnlijkheid is de game minstens opgeschoven naar 2023.