Stalker 2 releasedatum lijkt gelekt

News
maandag, 14 augustus 2023 om 11:30
stalker 2f1609835032
Stalker 2: Heart of Chernobyl zou eigenlijk vorig jaar uitkomen, maar wegens de Russische invasie van Oekraïne werd de game uitgesteld naar dit jaar. Een precieze releasedatum gaf ontwikkelaar GSC Game World niet, maar die lijkt nu te zijn gelekt.
Het viel wccftech namelijk op dat op de officiële website van uitgever PLAION staat dat Stalker 2: Heart of Chernobyl uitkomt op 1 december. Dit zou om een tijdelijke tijdsaanduiding kunnen gaan, maar andere games op de website hebben als tijdelijke tijdsaanduiding 31 december. Bovendien valt 1 december op een vrijdag, de meest gebruikelijke dag voor game releases. Daarbovenop komt nog het feit dat de PLAION Store eerder de releasedatum van de Nintendo Switch versie van Darksiders 2 lekte.
Stalker 2 zal voor het eerst te spelen zijn op Gamescom 2023 later deze maand, wat er op wijst dat de game inderdaad bijna klaar is. Eerder liet ontwikkelaar GSC Game World ook weten dat de game niet nog een keer is uitgesteld. Een december release is dus niet ondenkbaar.

Beelden Stalker 2

Vorig jaar deelde GSC Game World een aantal beelden van Stalker 2. Het ging om drie screenshots die duidelijk de sfeer van de game weergeven. Begin dit jaar kwamen er ook beelden van de game naar buiten, maar niet vrijwillig. GSC Game World werd namelijk gehackt door Russische hackers.
De studio vroeg fans om de beelden niet te bekijken en te verspreiden. Een van de redenen was dat de beelden spoilers konden bevatten, maar ook konden het vroege beelden zijn die geen juiste indruk geven van de uiteindelijke game.