Nieuwe beelden Stalker 2 gedeeld

News
vrijdag, 29 juli 2022 om 17:17
stalker 2f1609835032
Vanwege de oorlog in Oekraïne moeten we helaas een stuk langer wachten op Stalker 2 dan gedacht. Toch werkt het team nog steeds aan de game. Nu is er een kleine update gedeeld in de vorm van nieuwe screenshots.
De oorlog in Oekraïne heeft wereldwijd ernstige gevolgen. Maar ook op minder belangrijke schaal zijn de gevolgen van de oorlog zichtbaar. Zo heeft GSC Game World, de Oekraïense ontwikkelaar van Stalker 2, deze game naar volgend jaar moeten uitstellen, terwijl hij eigenlijk al voor 2022 op de planning stond.
De ontwikkeling van Stalker 2 is verplaatst naar Tsjechië, waar het ongetwijfeld een stuk veiliger werken is. We horen dan ook weer wat vaker een officiële update over de game. Nu heeft GSC Game World een aantal nieuwe beelden van de game gedeeld.
Een drietal screenshots van Stalker 2 is op het officiële Twitter-account van Stalker te zien. Er is niet op te zien hoe de game speelt, maar er is een bepaalde sfeer die duidelijk te proeven is. Je kunt de beelden hieronder zelf bekijken en GSC Game World heeft ook een link gedaald waar je de beelden in hoge resolutie kunt zien.

Wanneer is de release van Stalker 2?

Zoals gezegd heeft Stalker 2 een behoorlijke vertraging opgelopen. De game zou eigenlijk in april verschijnen maar werd door GSC Game World uitgesteld om de game nog beter te maken. Uiteindelijk heeft de studio de game noodgedwongen naar 2023 verplaatst, maar een nauwkeurigere releaseperiode heeft de ontwikkelaar nog niet kunnen geven.