Staf Van Gogh Museum misdroeg zich bij Pokémon-expo

News
woensdag, 24 januari 2024 om 12:30
pokemon van gogh museumf1694596782
Afgelopen september was er een hoop gedoe rondom het Van Gogh Museum. Er was namelijk een speciale Pokémon-tentoonstelling, waarbij ook een bijzondere Pokémon-kaart te verkrijgen was. Veel bezoekers misdroegen zich om deze kaart te bemachtigen en het blijkt nu dat ook de medewerkers van het museum zich niet aan alle regels hebben gehouden.
Vorig jaar werd het Van Gogh Museum bestormd door mensen die probeerden een speciale Pokémonkaart te bemachtigen. Deze werd uitgegeven als onderdeel van een speciale tentoonstelling die de aandacht wilde vestigen op de Japanse invloeden in het werk van Van Gogh. De Pokémonkaart en andere speciale merchandise trok alleen snel de aandacht van scalpers, waardoor het museum al snel moest stoppen deze spullen aan te bieden.
Nu melden medewerkers van het museum aan het Parool dat niet alleen bezoekers bijdroegen aan de gekte. Vier medewerkers zouden in december op non-actief zijn gesteld omdat ze zich hadden misdragen tijdens de Pokémontentoonstelling. Het Van Gogh Museum bevestigt niet of het aantal klopt, maar dat er medewerkers op non-actief staan is een feit.
Deze medewerkers van operationele services (bv. beveiliging of garderobe- en kassamedewerker) zouden bezoekers hebben getipt over wanneer de Van Gogh-Pokémonkaart weer beschikbaar zou zijn. Ook zou één van hen een hele doos van deze kaarten hebben verduisterd. Het Van Gogh Museum ziet deze voorvallen als incident.

Samenwerking Van Gogh Museum en Pokémon ten einde

De rust zal inmiddels zijn weergekeerd in het Van Gogh Museum. Het scalper-probleem is zoals gezegd al eerder opgelost door de kaart niet meer aan te bieden. Sinds 7 januari is de tentoonstelling zelf ook ten einde.