Ferrari wil geen pottenkijkers bij onthulling van nieuwe F1-auto

News
woensdag, 24 januari 2024 om 11:30
ferrari abu dhabi 2023f1706090935
Binnenkort zal de nieuwe F1-auto van Ferrari aan het grote publiek getoond worden. Maar het Italiaanse team wil geen pottenkijkers bij de onthulling aanwezig hebben.
Ferrari had een grote presentatie gepland staan voor de ‘676’, de huidige codenaam voor de bolide die in 2024 in actie zal komen. Maar volgens de Italiaanse versie van Motorsport.com wordt daar nu vanaf gezien. De publicatie meldt dat de presentatie volledig digitaal zal zijn en dat er geen journalisten aanwezig mogen zijn.
De Tifosi, de passievolle fans van Ferrari, kunnen wel alvast een datum omcirkelen in hun agenda. Niet Valentijnsdag zal volledig in het teken staan van rood, maar een dag eerder. Op 13 februari wordt namelijk de nieuwe F1-auto van het team uit Maranello onthuld.
Het zal alleen wel gaan om de nieuwe livery. De ware auto die gebruikt gaat worden voor aankomend seizoen zal pas getoond worden in Bahrein tijdens de pre-season test, later in februari. Vorig jaar hebben meer teams, waaronder Red Bull Racing, een soortgelijke strategie gehanteerd, om informatie niet te vroeg prijs te geven aan de concurrentie.

Waarom geen grote presentatie?

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com is er een duidelijke reden waarom Ferrari dit jaar geen uitgebreide presentatie organiseert met aanwezige journalisten. Vorig jaar zouden er namelijk te hoge verwachtingen zijn gewekt met de grote onthulling van de SF-23, wat alleen maar uitliep op teleurstelling. Dit jaar houdt het team het dus zo miniem mogelijk, om de verwachtingen te temperen.