Netflix-fenomeen Squid Game komt dit jaar nog terug

News
woensdag, 24 januari 2024 om 13:30
squidgame season1 episode1 00 44 44 16 minf1634290407
In 2021 werd Squid Game uit het niets de best bekeken Netflix-serie ooit. Een paar maanden na de release werd een tweede seizoen aangekondigd, maar sindsdien is het vrij stil rondom de serie. Nu geeft Netflix een onverwachte update.
Na de release van Squid Game was het een tijdje niet duidelijk of Netflix nog meer van deze serie zou maken. Hoewel de maker van de serie al vrij snel aangaf ideeën te hebben voor een tweede seizoen, kwam Netflix pas maanden later met een officiële aankondiging. Wanneer het tweede seizoen zou komen is op zijn beurt ook lang onduidelijk geweest.
Nu heeft Netflix alleen bevestigd dat het nieuwe seizoen nog dit jaar komt. In een brief aan investeerders schrijft het bedrijf dat abonnees dit jaar ondanks de stakingen in Hollywood veel mooie content kan verwachten. Squid Game seizoen 2 wordt als voorbeeld genoemd (via Variety).

Wanneer is de release van Squid Game seizoen 2?

Er hangt helaas nog geen datum aan het tweede seizoen. Maar dat zal ongetwijfeld in de loop van het jaar volgen. Hetzelfde geldt voor trailers en andere beelden, waarvan er ook nog niets naar buiten is gebracht.
Overigens heeft Netflix ondanks het lange wachten op seizoen 2 al wel andere Squid Game-content gemaakt. Er is nu bijvoorbeeld een realityserie waarin men de spelletjes uit Squid Game speelt voor een echt geldbedrag. Ook die serie krijgt een tweede seizoen.